Kiinan Bitcoin Mining Cartel on lopulta hajautettu Yhdysvaltoihin, Venäjälle ja Kanadaan

Kiinan ulkopuoliset yritykset haluavat lisätä Bitcoin-kaivosteollisuutta halvemmalla teholla ja suurilla tiloilla.

Tärkeimmät takeaways

  • Suuret teollisuudenalat ja kuiva kausi Kiinassa ajavat heikosti kannattavia kiinalaisia vähittäiskauppiaita.
  • Bitcoin-kaivostyöläiset kasvavat maailmanlaajuisesti muun muassa Pohjois-Amerikassa, Venäjällä, Iranissa.
  • Ensi vuoteen mennessä BTC-kaivosteollisuutta ei enää hallitse Kiina.

Kiinan kaivoskartelli hajoaa, ja Bitcoin-kaivos hajautuu kuivakauden, vanhentuneiden laitteiden ja kasvavan maailmanlaajuisen kiinnostuksen ansiosta.

Julkisesti noteeratut yritykset ja hallitukset kilpailevat Hashratesta

Kiinan kaivosteollisuus on hitaasti menettämässä määräävää asemaansa kilpailun lisääntyessä ympäri maailmaa.

Bitcoinin louhinta Kiinassa on ollut riippuvaista halvan energian saatavuudesta sadekaudella toukokuusta syyskuuhun. Tänä vuonna märkää kautta pidennettiin lokakuuhun saakka, mikä pakotti kaivostyöläiset muuttamaan Länsi-Kiinaan Sichuanista – alueelta, jolla on eniten kaivostyöläisiä.

Saatavilla olevan halvan energian puutteen vuoksi pienimuotoiset kaivostyöläiset karkotetaan ekosysteemistä. HASHR8: lla työskentelevä Bitcoin-kaivosasiantuntija Thomas Heller kertoi Crypto Briefingille:

”Näemme pienen kiinalaisten kaivostyöläisten muuton muihin maihin, kuten Venäjälle ja Pohjois-Amerikkaan. Muut kiinalaiset kaivostyöläiset ovat päättäneet sammuttaa S9: n ja odottaa seuraavan vesikauden käynnistymistä uudelleen. „

Kiinassa kaivostyöläisiä ja kaivostiloja ylläpitävät erilliset yksiköt. Näin ollen se tarjoaa kapean vähittäiskaupan kaivostyöläisille ostaa laitteita ja liittää maatiloihin. Kaivostoiminnan vaikeuksien ja halpojen virtalähteiden puuttumisen vuoksi suuret yritykset ajavat nyt vähittäiskauppiaat pois.

Muutama kuukausi sitten kannattavat S9: t ovat nyt hitaasti vanhentuneet.

Ja samalla kun vähittäiskauppiaita ajetaan pois, johtavat kiinalaiset valmistajat, Bitmain ja MicroBT, allekirjoittavat suuria kauppoja Kiinan ulkopuolella.

Bitcoin Mining Piquesin maailmanlaajuinen etu

Viime kuussa kaksi amerikkalaista NASDAQ-pörssiyhtiötä, RIOT Blockchain ja Marathon Patent Group Inc., allekirjoittivat sopimukset Bitmainin kanssa vastaavasti 8000 ja 10 000 S19 Pro Antimeria. Bitmain odottaa saavansa nämä yksiköt valmiiksi maaliskuuhun 2021 mennessä.

Viime vuodesta lähtien yhtiöt ovat kasvattaneet ostojaan merkittävästi. Uusien kaivostyöläisten toimituksesta Marathon toivoo olevan Pohjois-Amerikan suurimmat yksityiset kaivostyöläiset 23 560 yksiköllä. RIOT Blockchain on lähellä takana 22640 yksikön projektiolla.

Lisäksi sopimuskaivosyritykset Core Scientific, kanadalaiset kaivosmiehet Bitfarms ja pörssiyhtiö Hut 8 pyrkivät myös laajentamaan hashateitaan asiaa tuntevien lähteiden mukaan.

Venäjällä maailman suurin itsenäinen vesivoimageneraattori En + on aloittanut Bitcoin-kaivostoiminnan yhteisyrityksen BitRiverin kanssa. BitRiver tarjoaa isännöintipalveluja institutionaalisille kaivostyöläisille.

Muualla Iranin hallitus on määrättänyt yksinoikeuden sähkönsyöttöön Bitcoin-kaivostyöläisille kolmesta ensisijaisesta vesivoimalaitoksesta. Venezuelan hallitus – yksi edistyksellisimmistä Bitcoin-maista Etelä-Amerikassa – muutti myös sääntelemään kaivosteollisuutta. Heller lisäsi:

„Odotan, että hashraatin maantieteellinen jakautuminen kasvaa edelleen hitaasti ja tasaisesti seuraavien 12 kuukauden aikana.“

Pian Bitcoin-kaivostoiminta ei enää ole yksinomaan kiinalainen teollisuus, joka on herkkä paikallisille tekijöille. Institutionaaliset sijoittajat ympäri maailmaa panevat merkille tämän vuoden Bitcoin-härkäajon ja sen myötä BTC-kaivostyöläisten kasvavan kannattavuuden.