Facebooks Libra Chief roser forestående kryptoadopsjon fra tradisjonell økonomi

I forrige uke sjokkerte PayPal kryptoindustrien da den kunngjorde kryptointegrasjon som kom i 2021. Nyhetene er fortsatt et mulig vannskilleøyeblikk, og mange berømmer den for hva det betyr for kryptosektoren. David Marcus, en medskaper av Facebooks Libra stablecoin, har sluttet seg til rekkene.

PayPal driver Bitcoin høyere

I løpet av helgen tok Marcus til Twitter for å dele sin beundring for PayPal og dens trekk for å integrere kryptovalutaer i tjenesten. Blockchain-lederen for sosiale medier giganten Facebook forklarte at det var et skritt i riktig retning, og la til at det viste fortsatt kryptoadopsjon fra den tradisjonelle finansnæringen.

Marcus påpekte at bransjen „snur et hjørne“, og la til at PayPal-kunngjøringen hadde ansporet mange banker til å forfølge Bitcoin Pro og kapitalstøttede stablecoins.

PayPal-kunngjøringen er utvilsomt spennende. Selskapet, som har omtrent 346 millioner kunder og behandlet 222 milliarder dollar i transaksjonsvolumer bare i andre kvartal av året, kunngjorde forrige uke at det ville la kundene få tilgang til kryptoaktiva og bruke dem til å handle hos enhver forhandler som bruker den.

I henhold til en Reuters-rapport vil PayPal’s kryptointegrasjon se firmaet håndtere konverteringer. Akkurat som tjenester som BitPay, vil PayPal-brukere kunne betale i krypto, mens selgere vil få pengene sine i fiat direkte. Firmaet planlegger å begynne med bare Bitcoin, Ether, Bitcoin Cash og Litecoin.

I tillegg til betalingsintegrasjonen planlegger PayPal også at kundene skal kjøpe krypto fra ap direkte. Så fra neste år vil plattformen gi brukerne en kryptolommebok. Ved å bruke det kan de kjøpe, selge og holde kryptovalutaer som støttes.

PayPal-koblinger med krypto har bare vokst siden den gang. En dag etter at Reuters-rapportene kom ut, fortalte Meltem Demirors, en topp kryptokommentator og Chief Strategy Officer i kapitalforvaltningsfirmaet CoinShares, CNBCs Fast Money at selskapets støtte for krypto kan tjene som en startpakke for at den til slutt kan utstede sin egen.

„Jeg vil ikke bli overrasket om vi i løpet av de neste seks til tolv månedene ser PayPal lansere sin egen digitale valuta som ligner på en digital dollar som vi ser i mange betalingsselskaper.“

Rapporter ser opp

I fjor forlot PayPal Libra Association – det styrende organet for Facebooks kryptoprosjekt, som fremdeles er i regulatorisk limbo til i dag. Siden betalingsprosessoren ikke har noen tilknytning til kryptoindustrien, mener Demirors at den kan komme av seg selv og utstede et token.

PayPal-nyhetene har også brakt fornyet håp i Bitcoin fra toppnavn i det tradisjonelle økonomiske rommet. På lørdag rapporterte Business Insider at investeringsbankgiganten JPMorgan har slått bullish på Bitcoin.

I sin Global Markets Strategy Report rapporterte JPMorgan angivelig flere grunner til at Bitcoin hadde „langsiktig verdi“, og forklarte at støtte fra tusenårsriket og en misunnelsesverdig track record kunne se det konkurrere med gull som den beste alternative eiendelen. Investeringsbanken la til at Bitcoin også har langsiktig nytte – noe som PayPal-integrasjonen viser. Mens eiendelen må øke ti ganger mer for å matche markedsverdi på $ 2,6 billioner gull, har den kommet langt på litt over et tiår.