Et annet selskap med flere milliarder dollar vender seg mot Bitcoin som en dollar-hekk

„Vi trenger den kapitalbasen for å sikre våre investorer, våre ansatte, våre kunder og våre partnere at vi kommer til å være med gjennom gode tider og dårlige tider,“ sier administrerende direktør i MicroStrategy.

MicroStrategy investerer $ 250 millioner i en rekke eiendeler, inkludert Bitcoin Up.

Selskapets begrunnelse henger først og fremst på Bitcoin evne til å sikre seg mot en skrøpelig dollar.
Bitcoin sine kapitalvurderings- og sikringsegenskaper vil lokke større investorer til å ta i bruk den digitale eiendelen.

Nok et børsnotert selskap med flere milliarder dollar fortalte investorer at de ville investere en del av eiendelene i Bitcoin for å bevare verdien av kapitalen mot en svekkende dollar. BTC, som tilbyr investorer lukrativ oppside og sikrer politisk risiko, kan bli en stift i bedriftens porteføljer fremover.

Institusjoner og selskaper henvender seg til Bitcoin

Motvind for Bitcoin blir sterkere etter hvert som prisen på den digitale eiendelen treffer et årlig høyt. Fra inngangen til institusjonelle investeringsfond til blærende etterspørsel fra detaljister og makroinvestorer, melder Bitcoin grunnleggende faktorer et veldig bullish bilde.

Det er en katalysator som er ignorert som kan vekke ytterligere kapitalinnstrømning til Bitcoin: selskaper.

MicroStrategy , et analytisk programvareselskap, ønsker å investere i edle metaller og Bitcoin for å øke styrken i balansen. Mens selskapet deler ut overskudd til sine aksjonærer, ønsker det å holde på noen penger for interne investeringer for å vokse virksomheten.

Phong Le, finansdirektør i MicroStrategy, sa til analytikere i kvartalsvise inntekter at selskapet vil viderekoble 250 millioner dollar til eiendeler som aksjer, sølv, gull og Bitcoin.

Medgründer og administrerende direktør Michael Saylor begrunnet senere behovet for disse investeringene:

Når det er sagt, må vi opprettholde en sunn kapitalbase. Det tilsvarer vår begavelse som institusjon, og vi trenger den kapitalbasen for å sikre våre investorer, våre ansatte, våre kunder og våre partnere at vi kommer til å være i gode tider og dårlige tider. Så selv om det potensielt er utvannende for oss å ha den kapitalen i dollar, betyr det ikke at vi ikke trenger kapitalen. Derfor, hvis vi ser på eiendeler, har gull, sølv, bitcoin og aksjer alle oppnådd ettersom dollaren har blitt svekket. ”

Bortsett fra hedgefond som Renaissance Technologies og Tudor Investment Corp , ser tradisjonelle selskaper også til finansmarkedene for å vokse kapitalbasen. Hvert offentlig selskap har noen investeringer, det være seg i en eiendel eller en rekke eiendeler.

Apple hadde for eksempel 170 milliarder dollar i langsiktige investeringer og 40,39 milliarder dollar i kortsiktige investeringer i balansen i slutten av 2019. Når dollaren svekkes, vil kapital flytte inn i risikoverdeler som forhindrer disse selskapene i å miste kjøp makt.

Store selskaper som Apple og Microsoft foretrekker aksjer fordi de er mer flytende og pålitelige. Imidlertid har Bitcoin sin egen unike plass i en bedriftsportefølje. Mens det har oppført seg som en risikovekt i 2020, fungerer Bitcoin også som en sterk hekk mot politisk usikkerhet .

Ettersom Fed lover et vedvarende miljø med lave renter, vil flere selskaper vurdere å legge Bitcoin til porteføljene sine ettersom avkastningsmulighetene i obligasjonsmarkedet tørker opp.