Bitcoin Google Search Rente slaat het laagst sinds vóór $10K Bull Run

De laatste keer dat Bitcoin Googled was, was er zo weinig voor het begin van de push van $7.200 tot $10.300.

Bitcoin (BTC) is op zijn minst populair onder Google-gebruikers sinds vorig jaar – mocht de geschiedenis zich herhalen, dan zal BTC/USD $10.000 terugvragen.

Volgens gegevens van Google Trends is de wereldwijde belangstelling voor de term „Bitcoin“ nu het laagst sinds december 2019.

Bitcoin-belangstelling bereikt een dieptepunt van 7 maanden

In de afgelopen zeven maanden heeft de prijsvolatiliteit in Bitcoin af en toe een nieuwsgierige bliksemschicht opgeleverd, maar die heeft alleen maar een algemene neerwaartse spiraal teweeggebracht.

Vanaf 20 juli was de op Google’s genormaliseerde schaal van 1 tot 100 maanden te dalen – bij 45 jaar was „Bitcoin“ een uitdaging bij het lezen van 41 jaar uit de week van 29 december.

Wat er na de vorige verdieping gebeurde, is opvallend. Na het wegkwijnen bij ongeveer $7.200 in het nieuwe jaar, begon BTC/USD aan een snelle stijging naar hoogtepunten van meer dan $10.300.

Die prijspiek veroorzaakte een bescheiden stijging van de zoekinteresse tot 62, maar het was de coronaviruscrash van maart die de belangrijkste gebeurtenis onder de Google-zoekopdrachten vormde. Mei’s blok subsidie halvering produceerde soortgelijke effecten.

Analisten krijgen de smaak te pakken voor 10.000 dollar…

Google sluit zich dus aan bij een toenemend aantal indicatoren die suggereren dat er Bitcoin-prijsvolatiliteit binnenkomt.

Zoals Cointelegraph deze week meldde, draagt ook het lage volume bij aan het gevoel dat de huidige omstandigheden niet veel langer kunnen duren.

De gerealiseerde volatiliteit bereikte een dieptepunt van drie jaar op zowel de tien- als dertigdaagse tijdstippen van deze maand.

„De ,,$9.200 weerstand brak vroeger vandaag, die onmiddellijk tot een schommeling aan de $9.400 weerstandsstreek leidde,“ Cointelegraph de analist Michaël van de Poppe van de Markten die in analyse op Dinsdag wordt genoteerd.

Hij voegde toe dat voor een echte schommeling om voor te komen, echter, de weerstandsniveaus hoger omhoog eerst zouden moeten worden veroverd, deze liggend boven $10.000 die BTC/USD niettemin spoedig konden breken.