Bitcoin blir tekniskt motsvarande guld mitt i våg av global störning, säger investeringsstrateg Luke Gromen

Den noggrant följda investeringsstrategen Luke Gromen säger att Bitcoin är på väg att bli „blodbror“ av guld när världen går igenom en period med massiva störningar.

I en ny del av What Bitcoin Did förklarar grundaren av det ekonomiska forskningsföretaget Forest for the Trees (FFTT) hur Bitcoin och guld har mycket liknande grundläggande natur.

”Jag tror att det är en teknisk manifestation av guld. Vad är fysiskt guld? Fysiskt guld är bara förbrukad energi, lagrad och bärbar. Och det är faktiskt vad Bitcoin är. Om du tittar på det ur en rent monetär aspekt har den delen för mig varit uppenbar under lång tid och fortsätter att vara uppenbar att de är blodbröder i den monetära världen. ”

Med hänvisning till generationsteorin för Strauss-Howe, som förutspår en enorm Immediate Edge omvälvning vart 80: e år, tror Gromen att mänskligheten för närvarande befinner sig mitt i en „stor störning“, något som kan leda till en omstrukturering av det finansiella och politiska systemet.

„Jag tror att vi är midjedjupa och kanske bröstdjupa i en fjärde vändning, och det är denna generationsteori där var fjärde generation du går igenom dessa stora störningar, och jag tror att vi är mitt i en stor störning och jag tror att det finns ett antal saker som driver dessa stora störningar. Jag tycker att tekniken i förändring är mycket oroande. Vi som människor har haft 10 000 år av utveckling och vi är vana att se saker och ting förändras linjärt vilket betyder väldigt lite alls under våra livstider. Och under de senaste 30 – 40 åren har vi sett dessa förändringar styrs av Moores lag, som bara är snabbare och snabbare och snabbare.

Helhetsbild: Jag tror att det vi lever igenom, delvis teknologidrivet, delvis ekonomiskt drivet, i grunden är löften som gjordes inte längre kan hållas som ett samhälle till stora delar av vårt samhälle. Detta händer inte bara i USA utan runt om i världen. ”

Gromen säger också att stora pengarspelare börjar titta på den bästa kryptovalutan när världen hanterar ekonomiska och finansiella osäkerheter.

”Det har definitivt varit mycket mer intresse för det på institutionell nivå. Och jag tror att du börjar se något av det i de senaste pressmeddelandena där Fidelity lanserade en Bitcoin-fond. Riktiga spelare är intresserade av att vara i rymden. Jag tror att när du ser sådana rubriker bör du ta det som en läsning på den nivå som jag har sett och blivit ombedd om under de senaste 12 – 18 månaderna. ”