29 miljoonaa dollaria Bitcoinissa takavarikoitu hollantilaisten pimeiden verkkorahojen pesukoneilta

Pari Hollannin Hilversumista on tuomittu rahanpesusta sen jälkeen, kun bitcoinia on käytetty pimeissä verkkopalveluissa.

Rotterdamin käräjäoikeus määräsi pariskunnan menettämään 2532 BTC ja 250 000 € (295 256 dollaria).

Oikeudellisten asiakirjojen mukaan tuomitut vaihtoivat käteistä bitcoinille nimettömiltä asiakkailta kiireisissä pikaruokaravintoloissa.

Haluatko tietää enemmän? Liity Telegram-ryhmäämme ja saa kaupankäyntisignaaleja, ilmaisen kaupankäyntikurssin ja päivittäisen yhteydenpidon salauksen faneihin!

Luottamusprojekti on kansainvälinen uutisjärjestöjen yhteenliittymä, joka rakentaa avoimuuden standardeja.

Thaimaan rahanpesu
Alankomaiden Rotterdamin käräjäoikeus on takavarikoinut 2532 bitcoinia (~ 29 miljoonaa dollaria) pariskunnalta, joka on tuomittu rahanpesusta pimeillä web-alustoilla.

Tuomioistuimen lausunnon mukaan Pohjois-Hollannissa sijaitsevasta Hilversumin kaupungista peräisin olevalle miehelle ja hänen vaimolleen tuomittiin myös kahden vuoden ja kahden ja puolen vuoden vankeus rahanpesusta.

Alankomaiden syyttäjäviranomainen syytti paria menestyksekkäästi yli 16 miljoonan euron (18,9 miljoonan dollarin) rahanpesusta kahden ja puolen vuoden aikana todettuaan, että heidän hallussaan olevan suuren bitcoin-summan lähde oli peräisin laittomista pimeistä verkkotapahtumista.

Tapauksen yksityiskohdat
Tuomioistuimen lausunnon mukaan epäiltyiltä takavarikoitiin kaksi erillistä summaa 1 488 BTC ja 1044 BTC sekä 250 000 € (295 256 USD) käteistä. Lisäksi molemmille epäiltyille määrättiin yksilöllinen 45 000 euron sakko (53 137 dollaria) ja heidät pakotettiin menettämään 138 000 euroa (162 955 dollaria) ja 40 000 dollaria.

JATKA LUKEMISTA alla

Tuomioistuin totesi, että pari osti bitcoinia vaihtamaan suuria euromääräisiä käteisvaroja yksityishenkilöiltä ja yrityksiltä. Näitä liiketoimia ei paljastettu Alankomaiden viranomaisille, ja ne tehtiin asiakkaiden anonyymien pitämismenetelmien avulla.

Tuomioistuin selitti, että vaihto tapahtui yleensä suurkaupungin pikaruokaravintolassa ilman minkäänlaista huolellisuutta tai KYC: tä. Tämä on tyypillisesti edullista pimeille verkkorikollisille, jotka haluavat vaihtaa bitcoininsa fiatille käymättä läpi tavanomaisia ​​fiat-salauksenvaihtoja.

„Pimeän verkon jäljet“
Tuomioistuin katsoi, että hankitulla bitcoinilla oli pimeän verkkotoiminnan tunnusmerkkejä. Bitcoinin käyttö pimeässä verkossa on yhdistetty rikolliseen toimintaan, kuten lapsipornografiaan ja vuokrattuihin murhiin, ja viranomaiset kohdistavat usein näitä maanalaisia ​​markkinoita.

Ote tuomioistuimen asiakirjoista kuuluu seuraavasti:

”Kauppiaat eivät pyytäneet asiakkailta henkilötodistuksia, kun taas suuria määriä vaihdettiin usein. Epäillyt, mies ja hänen vaimonsa, tekivät yhteyttä asiakkaisiin Internet-mainosten ja pimeässä verkossa sijaitsevan torin kautta. Suuri osa bitcoineista vaihtoi pimeän verkon jälkiä. Tuomioistuin on todennut, että epäillyt pesivät yli 16 miljoonaa euroa kahdessa ja puolessa vuodessa. „